LauriOinonen Unohdetun kansan puiolesta!

Turvallinen Helsinki - työrauhaa kouluihin

  • Lauri Oinonen, kokemusta NYT Helsingistä eduskuntaan
    Lauri Oinonen, kokemusta NYT Helsingistä eduskuntaan

TURVALLISUUTTA HELSINKIIN - TYÖRAUHAA KOULUIHIN

Harvoin tulemme normaalielämässä huomanneeksi, että Helsinki on rajakaupunki. Tokii ulkomaanlennoille ja vaikkapa Tallinnan tai Tukholman laivamatkalle lähtiessä tietenkin tämän huomaamme, mutta emme tavallisessa arjen elämässämme. Se, että normaali arkielämä sujuu näin, kertoo, poliisin, rajavartijoiden ja tullin eri virkahenkilöstön onnistuneesta työstä.

Kuitenkin jo tällä hetkellä on tiedossa se, että poliiseja tarvitaan lisää, jotta ennalta rikoksia ehkäisevää poliisin näkyvää läsnaoloa ja lähipoliisitoimintaa voitaisiin lisätä. Taannoin kuulimme huolestuttavia viestejä siitä, että ns. vähäisempiä rikoksia ei ennätetä tutkia. Ymmärrän hyvin priorisoinnin kaikessa työssä.

Mutta, jos kansalaisille tulee käsitys, että ns. pieniä rikoksia kuten polkupyörävarkauksia ei ennätetä tutkia, vaarantuu luottamus esivaltaan pahastikin. Opiskelijalle, työttömälle tai eläkeläiselle polkupyörän menetys on suuri asia. Pieniäkin rikoksia tutkittaessa voi myös päästä suurempienkin jäljille.

Rajavartijoiden ja tullivirkailijoiden työ ei juurikaan näy yleisölle ja heti kaikki eivät tule huomanneeksi työn tarpeellisuutta. Mutta kansanedustajana toimiessani olen valiokuntatyössäni saanut perehtyä näihin asioihin. Siksi tiedän tullin ja rajamme vartijoiden henkilöstön kipeän lisäämisen tarpeen. Rikollisen toiminnan tulo maahamme on estettävä, sitä varmasti kaikki tahdomme. Mutta tämä ei toteudu ellei ole  24/7 tuntuvasti nykyistä enemmän henkilöstöä näissä usein suurelta yleisöltä näkymättömissä tehtävissä. Heille tarvitaan aina parempia työvälineitä.

Turvallisuus on ala, mikä työllistää varsin monia turva-alalla. Jokainen turva-alan työntekijä on tärkeässä työssä, joita ilman Helsinki saattaisi olla hyvinkin turvaton kaupunki.

Helsinkiin kuuluu myös sotilaiden läsnäolo. Vaikka maanpuolustuksemme nojaa vahvasti hyvään reserviimme, on juuri pääkaupungissa palkatun sotilashenkilöstön rooli erityisen tärkeä. Myös pääkaupungin sotilaallisen puolusuksen tulee olla huippukunnossa. Puolustusvaliokunnan jäsenenä 12 vuotta ja sotilaspappina 18 vuotta toimineena tiedän tämän.

Sivistysvaliokunnassa ja myös opettajana toimineena olen huolestunut siitä, että koulusektorille ei ole osoitettu riittävästi voimavaroja. Tämän seurauksena on liian suuria luokkakokoja ja opetusryhmiä. Vaikka on tavoite kiusaamisesta vapaasta koulusta, niin tämä ei valitettavasti toteudu kuin harvoin. Pahimmillaan tilanne voi olla se, että kouluista on tulossa oppilaiden säilöntäpaikkoja ilman oppimista. Siksi tilanteeseen on puututtava.

Ongelmat ovat paljolti peräisin muualta kuin koulusta. Siksi haluan sellaisen arvomaailman yhteiskuntaamme, mikä tukee opettajien ja kaiken kouluhenkilökunnan työtä. Nyt opettajat ovat liian paljon yksin entistä haasteellisimmissa tehtävissään. Tähän on saatava muutosta ja tilanne on tiedostettava eduskuntaa myöten. Myös tästä syystä haluan palata eduskuntaan ja puolustamaan opettajien ja koko kouluväen näkemyksiä.

Jos hyvä lukijani olet kanssani samansuuntaissa ajatuksissa, pyydän sinun apuasi nyt vaaleissa, jotta voisin kansanedustajana toimia asioiden valmisteluissa ja päätösten tekemisissä turvallisen Helsingin ja koulujen työrauhan puolesta. Siksi pyydän kirjoittamaan rohkeasti vaalilippuun ehdokasnumeroni 258. Koska olen 12 vuotta toiminut kansanedustajana Suomen Keskustan eduskuntaryhmässä Keski-Suomesta valittuna, niin nyt ystävieni Helsinkiin ehdokkaaksi pyytämänä olen saman ryhmän ehdokkaana NYT HELSINGISTÄ.

 Tavoitteenani "turvallinen Helsinki ja työrauhaa kouluihin!"

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (1 kommentti)

Käyttäjän JiriNieminen kuva
Jiri Nieminen

Entäs virkanaisten työrauha eduskunnassa keskisuomalaisten pappisedustajien taholta, onko sitä vai pitäisikö olla enemmän poliiseja paikalla?

Toimituksen poiminnat