LauriOinonen Unohdetun kansan puiolesta!

Pienet asiat ovat suuria

  • Lauri Oinonen, kokemusta NYT Helsingistä eduskuntaan
    Lauri Oinonen, kokemusta NYT Helsingistä eduskuntaan

PIENET ASIAT OVAT SUURIA

Olemme tottuneet siihen, että poliitikkojen pitää puhua suurista asioista. Nämä nousevat medioissa esille ja niistä kiistellään ja väitellään eli tehdään politiikkaa.

Ihmisiä lähellä olevat asiat nousevat harvemmin politiikassa esille, vaikka juuri ne merkitsevät enemmän elämäämme ja elämän laatuun. Yleinen turvallisuus kaduilla, liikennevälineissä ja asemilla kaikkina vuorokauden aikoina vaikuttaa jokaisen elämän laatuun ja viihtyisyyteen.

Turvallisuutta on myös taloudellinen turvallisuus. Monille lapsiperheille, yksinhuoltajille, niin miehille kuin nasillekin, työssäoleville ja eläkeläisille taloudellinen turvallisuus on tärkeä asia. Indeksien jäädytyksistä tulisi päästä pois, jotta ostovoima säilyisi ja normaali elämä sujuisi paremmin.

Opiskelijilla on taloudellisesti tiukkaa, mutta on myös toivoa aikanaan työstä ja urakehityksestäkin, vaikka senttejä joutuisikin venyttämään. Tulevaisuus on mahdollisuuksia ja toivoa lupaava.

Eläkeläisillä on toisin, ei ole lakko-oikeutta, millä puolustaa oikeudenmukaista eläketurvaa. Liian monet ovat jo todellisessa köyhyydessä. Poliitikkojen lupaukset eivät vakuuta, nykypoliitikot olisivat voineet tehdä, jos olisi ollut tahtoa. Penimmät eläkkeet huutavat korottamisen tarvetta, jotta kaupasta voisi ostaa edes välttämättömintä.

Todellinen eläkeläisten uhka on kuitenkin taitettu eli leikattu eläkeindeksi, mikä ajaa keskituloisia nopeasti eläkeläisköyhyyteen, kun inflaatio alkaa aikanaan laukata. Eläkkeet on saatava alkuperäisen tavoitteen mukaan seuramaan ansioindeksiä eli normaalia ansiotasokehitystä. Vain siten niiden ostovoima voidaan turvata. Tästä olen kuten ns. raippaveron eli vain eläkeläisiä kohtaavan eläketuloveron poistamisesta tekemässä ensi juhannukseen mennessä lakialoitteet, jos tulen nyt valituksi takaisin eduskuntaan.

Joukkoliikenteeseen haluan Helsinkiin Tallinnan käytännön, missä eläkeläisillä ovat ilmaiset matkat. Tällä olisi suuri merkitys pienituloisille. Samalla mahdollistettaisiin monien liikkuminen, kun ajokorttia ei ole enää uusittu.

Ilmainen joukkolikenne eläkeläisille ja muille erityisryhmille olisi ilmastopoliittien tervehenkinen kädenojennus, jota tulen edistämään, jos tulen valituksi nyt Helsingistä eduskuntaan.

Olen ollut kolme kautta Keski-Suomesta kansandustajana ja nyt äitini omaishoitajana vuorotteluvapaalla toimittuani haluan palata takaisin eduskuntaan arjen ja elämän asioiden ajajaksi, mitkä monista tuntuvat pieniltä, mutta ovat suuria asianosaisille.

Nyt hyvien ystävieni pyynöistä olen ehdolla HELSINGISTÄ Keskustan listalla eduskuntaan. Jos olet kanssani samaa mieltä, kirjoita vaalilippuun minun Lauri Oinosen numero 258. Kiitos!

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

Toimituksen poiminnat